Stimularea creșterii plantelor prin mobilizarea fosforului natural din sol

Obținerea unor culturi agricole bogate și productive este o provocare constantă pentru fermieri. Un element esențial în acest proces este fosforul, un nutrient esențial pentru creșterea plantelor, dar care poate fi indisponibil în anumite forme din sol. Bakto ProFOS se prezintă ca o soluție inovatoare care stimulează creșterea plantelor prin mobilizarea fosforului natural din sol, oferind o serie de beneficii semnificative atât pentru fermieri, cât și pentru mediu.

Studiul Universității de Științe ale Naturii din Poznan:

Pentru a evalua eficacitatea Bakto ProFOS, un studiu amănunțit a fost realizat de către Universitatea de Științe ale Naturii din Poznan. Studiul a implicat aplicarea Bakto ProFOS la culturi de rapiță și floarea soarelui. Rezultatele au demonstrat o serie de beneficii semnificative:

  • Creștere semnificativă a producției: Atât rapița, cât și floarea soarelui au prezentat o creștere semnificativă a producției de semințe ca urmare a aplicării Bakto ProFOS.
  • Îmbunătățirea absorbției fosforului: Studiul a demonstrat o absorbție semnificativ mai bună a fosforului de către plante în parcelele tratate cu Bakto ProFOS.
  • Eficiență sporită a utilizării îngrășămintelor: Utilizarea Bakto ProFOS a condus la o eficiență sporită a utilizării îngrășămintelor fosforice, reducând nevoia de a aplica cantități mari de îngrășăminte chimice.
  • Impact pozitiv asupra mediului: Bakto ProFOS fiind un produs natural, nu are un impact negativ asupra mediului.De fapt, prin reducerea necesității de a aplica îngrășăminte chimice, Bakto ProFOS poate contribui la protejarea mediului.

Studiul a arătat că aplicarea Bakto ProFOS a dus la o creștere semnificativă a fosforului: la o suprafață de 1 hectar de sol arabil, aproximativ 132 kg de fosfor suplimentar în medie. Mai mult, în probele de sol analizate au crescut și nivelurile de potasiu și azot disponibile, îmbogățind stratul arabil de 1 hectar cu o medie de cca 106 kg de potasiu9 kg de azot și 190 kg calciu.

Rolul bacteriilor fosforice în sol:

Eficacitatea Bakto ProFOS se datorează prezenței bacteriilor fosforice din compoziția sa. Aceste bacterii benefice colonizează solul și transformă formele indisponibile de fosfor în forme asimilabile de către plante. Bacteriile fosforice joacă un rol crucial în ciclul fosforului din sol, contribuind la descompunerea materiei organice și la eliberarea fosforului mineral. De asemenea, ele pot forma asociații simbiotice cu rădăcinile plantelor, facilitând absorbția fosforului.

Concluzie:

Studiul realizat de Universitatea de Științe ale Naturii din Poznan oferă dovezi științifice solide care susțin eficacitatea Bakto ProFOS ca stimulator de creștere a plantelor. Bakto ProFOS se prezintă ca o soluție durabilă și ecologică pentru a stimula creșterea plantelor și a obține culturi mai bogate, respectând în același timp mediul. Produsul oferă o serie de beneficii semnificative pentru fermieri, inclusiv creșterea producției, îmbunătățirea absorbției fosforului, eficiență sporită a utilizării îngrășămintelor și un impact pozitiv asupra mediului.

Recomandări:

Bakto ProFOS este un produs recomandat pentru a fi utilizat la o varietate de culturi agricole, inclusiv cereale, oleaginoase, legume și pomi fructiferi. Produsul este disponibil sub formă de lichid și poate fi aplicat direct pe sol sau prin fertirigare. Bakto ProFOS se prezintă ca o soluție inovatoare și durabilă pentru a stimula creșterea plantelor, a îmbunătăți absorbția fosforului și a obține culturi mai bogate, respectând