Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /usr/local/www/apache24/data/chemirol-agro.ro/includes/menu.inc).

Vigofun 250 EC

Fungicid sistemic pentru combaterea rapănului și făinării la măr

Conținut în substanță activă: 250 g/kg  difenoconazol

Formulare: Concentrat emulsionabil (EC)

Proprietăți  fizico-chimice: Vigofun   250   EC se prezintă sub formă de lichid limpede, omogen, de culoare galben-pai, cu miros caracteristic.

Mod  de  acțiune:  Vigofun 250  EC este  un  fungicid din  clasa triazolilor, cu ac iune sistemică, preventivă și curativă. Mecanismul de  actiune constă în  blocarea dezvoltării miceliului  în   ‚tesutul vegetal si inhibarea spourlarii. Fungicidul este difuzat rapid in partile aeriene ale plantei prin actiune sistemica.

Mod  de  utilizare: Vigofun  250  EC se utilizează preventiv sau  imediat  după observarea primelor simptome de boală pentru a evita infestarea ireversibilă și eradicarea bolii din  cultură.

În cazul unei presiuni ridicate de făinare se recomandă amestecul produsului Vigofun 250 EC cu sulf sau tetraconazol utilizând doze complete.

Pentru rapăn se recomandă aplicarea produsului Vigofun 250 EC în amestec cu captan, în doze integrale. Aplicarea tratamentului se va face când  temperatura aerului este peste 12°C.

În România produsul este omologat la următoarele doze și culturi:

 

CULTURA

AGENTUL DE DĂUNARE

DOZA (L/Ha)

 

Măr

 

Venturia inaequalis (rapănul)

0,2 l/ha

(Buton verde  - Sfârșitul înfloritului, BBCH 56-69)

Podosphaera leucotricha

(făinarea)

0,2 l/ha

(Apariția mugurilor florali - Fructe de 10 mm, BBCH 55-71)

 

 

Volumul de apă recomandat: 750 l/ha.

 

Număr maxim de tratamente pe an: 3