Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /usr/local/www/apache24/data/chemirol-agro.ro/includes/menu.inc).

Trimax 50 SG

Erbicid  selectiv  sulfonilureic pentru combaterea postemergentă a buruienilor dicotiledonate din culturile de grâu, triticale de toamnă și orz de primăvară.

Conținut în substanță activă: 500 g/kg  tribenuron-metil

Formulare: Granule solubile în apă (SG)

 Proprietăți  fizico-chimice:Trimax 50 SG  este un erbicid sulfonilureic ce conține tribenuron-metil și se prezintă sub formă de granule solubile în apă, de culoare crem, cu miros caracteristic.

Mod de acțiune: Trimax 50 SG este un erbicid sulfonilureic, selectiv, sistemic, cu aplicare postemergentă, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de grâu și triticale de toamnă și orz de primăvară. Produsul este absorbit rapid prin frunze este translocat în punctele de creștere, unde inhibă diviziunea celulară cu efect  de stopare a creșterii și dezvoltării buruienilor. Descompunerea rapidă a produsului în sol limitează riscul  de absorbție de către  rădăcini. Produsul controlează o serie de specii de buruieni dicotiledonate anuale și perene. Efectul de combatere a buruienilor este vizibil la 5-10 zile după aplicarea produsului; moartea buruienilor are loc la 15 – 21 zile de la aplicare. Trimax 50 SG are eficacitate maximă pe buruienile tinere, aflate în faza de creștere activă.

Mod de utilizare: La grâu  și triticale de toamnă se aplică în primăvară, de la faza de înfrățire până  la formarea celui  de-al  doilea internod (BBCH 26-32). La orz de primăvară se aplică de la faza de înfrățire până la formarea primului internod (BBCH 20-31).Momentul optim de  aplicare este în perioada de creștere activă a buruienilor, respectiv din  faza  de cotiledoane până la 6 frunze adevărate.Atât la grâu cât și la orz, pentru o mai  bună combatere a turi ei, se recomandă amestecul în rezervor de 25 g/ha Trimax 50 SG cu 0,4 l/ha Galaper  200 EC (fluroxipir).

 

CULTURA

AGENTUL DE DĂUNARE

DOZA (Kg/Ha)

Grâu și triticale de toamnă

Buruieni dicotiledonate Buruieni sensibile:  Capsella bursa- pastoris (traista ciobanului), Veronica arvensis (șopârli a), Stellaria media (rocoina), Centaurea Cyanus(albăstrița), Galium aparine (turița) Buruieni moderat sensibile:  Viola arvensis (trei frați pătați), Cirsium arvense (pălămida), Lamium amplexicaule (sugel), Thlaspi arvense (pungulița), Matricaria maritima (mușețel)

 

Buruieni sensibile:  Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Cirsium arvense (pălămida), Lamium amplexicaule (sugel), Stellaria media (rocoina), Centaurea Cyanus (albăstrița), Thlaspi arvense (punguli a), Matricaria maritima (mușețel), Veronica arvensis(șopârlița), Chenopodium album(spanac sălbatic)

Buruieni moderat sensibile: Galium aparine (turița), Viola arvensis (trei frați pătați)

30 g/ha postemergent

 

Orz de primăvară

Buruieni dicotiledonate Buruieni sensibile:  Capsella bursa- pastoris (traista ciobanului), Stellaria media (rocoina)

Buruieni moderat sensibile:  Viola arvensis (trei fra i păta i), Thlaspi arvense (punguli a), Chenopodium album (spanac sălbatic), Matricaria maritima (mușețel), Centaurea Cyanus  (albăstri a), Lamium

amplexicaule (sugel),  Buruieni sensibile:  Capsella bursa- pastoris (traista ciobanului), Stellaria media (rocoina),

Matricaria maritima (mușețel), Centaurea Cyanus  (albăstrița) Buruieni moderat sensibile: Viola arvensis (trei frați pătați), Thlaspi arvense (punguli a), Chenopodium album (spanac sălbatic), Lamium amplexicaule (sugel),  Galium aparine (turița)

25 g/ha  postemergent

30 g/ha  postemergent

 

Recomandări:

Trimax 50  SG poate  fi amestecat  cu  alte  erbicide și  cu  majoritatea  fungicidelor, insecticidelor și îngrășămintelor foliare, cu excepția celor  cu reacție puternic alcalină sau acidă.

Nu se recomandă aplicarea produsului pe culturi care suferă de stres hidric, temperaturi extreme, băltire, deficiențe nutritive sau alți factori ce reduc creșterea.

Numărul maxim de tratamente pe an: 1

Volumul de apă: 200 - 300 l/ha