Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /usr/local/www/apache24/data/chemirol-agro.ro/includes/menu.inc).

Pyrifos 480 EC

Insecticid organofosforic cu acțiune de contact și ingestie pentru combaterea dăunătorilor din cultura rapiței de toamnă

Coținut în substanță activă: 480 g/l clorpirifos

Formulare:  Concentrat emulsionabil (EC)

Proprietăți fizico-chimice:Pyrifos  480 EC este un insecticid organofosforic și se prezintă sub formă de concentrat emulsionabil, de culoare galben deschis,  omogen, cu miros în epător caracteristic.

Mod de actiune: Pyrifos  480  EC ac ionează prin contact, ingestie și sub  formă de  vapori. După aplicare, o parte  din produs se evaporă treptat realizându-se asftel şi o combatere a insectelor pe cale respiratorie. Produsul ac ionează asupra insectelor la nivelul sistemului nervos  prin inhibarea colinesterazei. Aceasta are ca rezultat acumularea acetilcolinei la nivelul terminatiunilor nervoase,  ducând asfel la moartea insectei.

Mod de utilizre: Se aplică prin stropiri în timpul perioadei de vegeta ie. Acoperirea completă şi uniformă a plantelor este esen  ială pentru o bună protec ie împotriva atacului insectelor. Insecticidul ac ionează cel mai  bine la o temperatură de 15°C. Precipita iile survenite într-un interval scurt de la aplicarea tratamentului reduc eficacitatea insecticidului.

 

Produsul este omologat în România  conform tabelului de mai jos

CULTURA

AGENTUL DE DĂUNARE

DOZA (L/Ha)

 

Rapiță de toamnă

Ceutorhynchus napi (gărgări a tulpinilor de rapi ță) Meligethes aeneus  (gândacul lucios al rapiței )

 

0,6 l/ha

Numărul maxim de tratamente pe an: 1

Volumul de apă:  200-300 l/ha

Momentul aplicării:  Tratamentul se va efectua în 7-10 zile de la apariția primilor adulți, în stadiul de creştere a rapiței BBCH 51 - 53 (mugure verde  - boboc floral ridicat deasupra frunzelor tinere). Nu se va efectua tratament în timpul înfloririi.