Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /usr/local/www/apache24/data/chemirol-agro.ro/includes/menu.inc).

Propico 250 EC

Fungicid   sistemic  cu   acțiune   preventivă  și  curativă pentru combaterea făinării,  ruginii  brune  și septoriozei din cultura grâului de toamnă

Conținut în substanță activă: 250 g/l propiconazol

Formulare: Concentrat  emulsionabil (EC)

Proprietăți fizico-chimice: Propico 250 EC conține  250  se prezintă sub  formă de lichid omogen, de  culoare galben galben pai, cu miros caracteristic.

Mod de acțiune: Propico 250  EC este un  fungicid sistemic, cu acțiune  preventivă și curativă, cu spectru larg  de acțiune  pentru grâul de toamnă. Propiconazolul face parte din  grupa triazolilor și acționează prin inhibarea biosintezei ergosterolului din  pereții celulari ai organismelor  intă. Produsul se absoarbe rapid prin țesuturile verzi ale plantei, având  o bună distribuție în interiorul acesteia, asigurând protec ia plantei pentru o perioadă mai  lungă de timp.

Mod de utilizare: Deși modul de acțiune este preventiv și curativ, cele mai bune rezultate se obțin când produsul se aplică preventiv sau la primele semne de boală; momentul optim de aplicare a tratamentului este incepând cu apariției frunzei stindard și până la sfârșitul înspicatului (BBCH 39-59).

Pentru controlul eficient al principalelor boli  și în special la Fusarium spp se recomandă amestecul în rezervorul mașinii de stropit cu Zizan 500 SC (tebuconazol); intervalul aplicării amestecului este la BBCH

Produsul este omologat în România conform tabelului de mai jos:

 

 

CULTURA

 

AGENTUL DE DĂUNARE

 

DOZA (L/Ha)

 

Grâu de toamnă

Blumeria graminis (făinarea) Puccinia recondita (rugina brună) Septoria tritici (septorioza)

 

0,5 l/ha

 

Număr maxim de tratamente pe an: 1

Volumul de apă: 200 – 400 l/ha.

Timp de pauză: 35 zile