Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /usr/local/www/apache24/data/chemirol-agro.ro/includes/menu.inc).

Investo 100 EC

Erbicid  graminicid sistemic, selectiv  pentru combaterea în  postemergență  a  buruienilor  monocotiledonate anuale și perene.

Conținut în substanță activă: 100g/l quizalofop-P-etil

Formulare: EC (emulsie concentrată)

Proprietăți fizico-chimice: Investo 100 EC se prezintă sub formă de emulsie concentrată, de culoare gălbuie, cu miros caracteristic.

Mod  de  acțiune:  Investo  100  EC este  un  erbicid  selectiv cu ac iune  sistemică, foarte rapid absorbit de frunze și translocat în  plantă în ambele sensuri  prin xilem și floem. Se  acumulează în  mugurii subterani distrugând

 țesuturile meristematice.

Acțiunea produsului asupra buruienilor se manifestă prin îngălbenirea și uscarea frunzelor și este vizibilă după aproximativ 7 zile de la aplicare. Combaterea buruienilor are loc după aproximativ 2-3 săptămâni, în funcție de condi țiile meteorologice.

Mod de utilizare: Investo 100 EC se aplică postemergent pentru controlul buruienilor monocotiledonate anuale și perene, în culturile și la dozele autorizate din tabel.

Se recomandă aplicarea graminicidului când  plantele de cultură sunt  în primele stadii de dezvoltare, înainte de acoperirea completă a rândurilor.

Produsul este omologat în România conform tabelului de mai jos:

CULTURA

AGENTUL DE DĂUNARE

DOZA (L/Ha)

 

 

 

 

Rapiță

 

Buruieni sensibile: Echinochloa crus-galli (iarbă bărboasă),

Apera  spica-venti (iarba  vântului), Samulastra de cereale,

Elytrigia repens (pir târâtor)

0,3-0,4 l/ha

Toamna

Prima pereche de frunze până la începutul dezvoltării lăstarilor laterali (BBCH 12-21)

 

1-1,5 l/ha

 

 

 

 

Sfeclă de zahăr

 

Buruieni sensibile: Echinochloa crus-galli (iarbă bărboasă),

Apera  spica-venti (iarba  vântului), Samulastra de cereale,

Elytrigia repens (pir târâtor)

0,4-0,5 l/ha

de la a 2-a frunză a sfeclei, atunci când  planta va acoperi mai  mult de 40% din spa  iul dintre rânduri (BBCH12 - 34).

 

1-1,5 l/ha

Volumul de apă: 200 - 400 l/ha

Numărul maxim de tratamente pe an: 1

Recomandări: Investo  100  EC este  compatibil cu  fertilizanții  foliari și cu  majoritatea  pesticidelor. Înainte de utilizare este necesară consultarea tabelelor de compatibilitate și efectuarea unui test practic cu respectarea dozelor de amestec.