Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /usr/local/www/apache24/data/chemirol-agro.ro/includes/menu.inc).

Galmet 20 SG

Erbicid  sulfonilureic pentru  combaterea  buruienilor dicotiledonate din  culturile de  cereale

Conținut în substanță activă: metsulfuron metil 200 g/kg

Formulare: granule solubile în apă

Proprietăți fizico-chimice: Galmet 20 SG este un erbicid sulfonilureic care se prezintă sub forma de granule solubile, în apă de culoare crem,  cu miros specific.

Mod de acțiune:

Galmet 20 SG este un erbicid selectiv sistemic. Este absorbit prin frunze și rădăcini de  unde este  translocat  rapid în întreaga plantă. Buruienile se opresc  din  creștere  total sau își reduc creșterea și dezvoltarea la scurt  timp după aplicare. Efectul maxim  al erbicidului este vizibil după 2-4 săptămâni de la aplicare.

Produsul este omologat în România conform tabelului de mai jos:

 

CULTURA

 

AGENTUL DE DĂUNARE

 

DOZA (Kg/Ha)

 

Grâu de toamnă

 

Secară

 

Triticale

 

 

 

Buruieni dicotiledonate

 

 

30 g/ha

( BBCH 26-31)

 

Orz de primavară

 

Buruieni dicotiledonate

20 g/ha

( BBCH 26-31)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spectru de buruieni combătute:

Buruieni sensibile :  Lamium purpureum  (Urzică moartă),  Lamium amplexicaule (Sugel),  Papaver rhoeas (Mac), Galeopsis tetrahit (Lungurică), Capsella bursa-pastoris (Traista ciobanului), Thlaspi  arvense (Punguli ă), Stellaria media (Rocoină), Viola arvensis (Trei frați pătați), Tripleurospermum mar, Matricaria Inodora (Mușețel nemirositor), Convolvulus arvensis (Rochia-rândunicii) - în doză de 30 g/ha.

Buruieni  moderat  sensibile:    Centaurea  cyanus  (albăstrița),   Veronica  sp   (ventrilică),  Brassica napus, Chenopodium album (lobodă sălbatică) - în doză de 30 g/ha

Buruieni moderat rezistente: Galium aparine (Turiță)

Momentul optim de  aplicare este  între începutul înfră itului și până la  primul internod.  O eficacitate maximă se obține  când erbicidul se aplică pe buruieni tinere, aflate în stadiul de creștere activă.Pentru a crește eficacitatea de combatere a buruienilor mediu sensibile și mediu rezistente, în condi ii de stres (secetă,  temperatură scăzută), se recomandă adăugarea în rezervorul mașinii de  stropit a adjuvantului ASYSTENT+ în doză de 0,1 l/ha.

Se aplică o singură dată pe sezon, în postemergență.

Numărul maxim de tratamente pe an: 1

Volumul recomandat de apă: 200-300 l/ha

Atenționare! Produsul nu se va utiliza:

—        pentru soluri foarte ușoare și pentru terenuri cu pH-ul solului mai mare de 7,5;

—        pe suprafa ă de teren înghe ată sau acoperită cu zăpadă;

—        pe plante afectate de ger, secetă, băltirea apei, atacul dăunătorilor sau bolilor și pe plante care prezintă simptome de lipsă de  nutrienți;

—        Plantele cultivate, altele decât cereale, pot fi sensibile chiar la reziduurile neglijabile de produs în sol;

—        Precipitațiile  abundente într-un interval mai scurt de  6 ore  de  la tratament pot reduce eficacitatea ac  ionării produsului;

—        Produsul se descompune mai rapid în sol în condi ii de umiditate optimă, temperatură mai ridicată și pH-ul mai mic;

—        În timpul administrării produsului se va evita împrăștierea soluției de stropit pe culturile sau terenurile învecinate. Nu  se vor  evacua resturi de  solu ie de  stropit și apa  pentru spălarea echipamentului în apropierea rădăcinilor plantelor.