Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /usr/local/www/apache24/data/chemirol-agro.ro/includes/menu.inc).

Delcaps 50 CS

Insecticid  foliar   pentru  combaterea  dăunătorilor  din culturile de câmp

Conținut în substanță activă:  50 g/l deltametrin

Formulare:   Capsule suspensie (CS)

Proprietăți  fizico-chimice:     DelCaps   050   CS  con  ine deltametrin și se prezintă sub formă de capsule în suspensie, de culoare albă, omogenă, cu miros caracteristic.

Mod de acțiune: DelCaps  050  CS acționează prin contact și ingestie asupra insectelor  dăunătoare  atât  în  stadiul de  larve,  cât  și ca  adulți. Deltametrin este un piretroid de sinteză ce paralizează sistemul nervos  al insectei și prezintă un efect  de doborâre rapidă (șoc) a insectelor, având în același timp și un efect repelent și antihrănire, prin aceasta protejând plantele tratate.

Mod de utilizare: Se aplică la avertizare prin stropiri în timpul perioadei de  vegetație. Insecticidul acționează cel  mai  bine  la  temperaturi de  până  la  20°C. În  zilele  mai  călduroase stropirea trebuie efectuată în a doua  jumătate a zilei, spre seară. Precipitațiile survenite într-un interval mai scurt  de 6 ore de la aplicarea tratamentului reduc eficacitatea insecticidului.

Produsul este omologat în România conform tabelului de mai jos:

 

CULTURA

AGENTUL DE DĂUNARE

DOZA (L/Ha)

 

 

 

Rapiță de toamnă

 

Meligethes aeneus (gândacul lucios al rapiței) Ceutorhynchus quadridens (gărgări a pătată a rapiței)

 

 

 

0,08 - 0,1 l/ha

 

Grâu de toamnă

Oulema melanopa

(gândacul ovăzului )

 

0,1 l/ha

 

Numărul maxim de tratamente pe an: 1

Volumul de apă   200-300 l/ha

Momentul aplicării: La rapiță de toamnă se aplică în momentul apariției primilor adulți pe plantele îmbobocite, în stadiu de creștere BBCH 51-59 (buton floral până la apari ia primelor flori).

La grâul de toamnă se aplică în momentul apariției dăunătorului (larve și adulți) în stadiul de creștere

BBCH 51-59 (apariția spicului – sfârșitul înspicatului).