Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /usr/local/www/apache24/data/chemirol-agro.ro/includes/menu.inc).

CROPVIT ZN

Contine: Zn-106g/l

Îngrăşământ concentrat cu un conţinut mare de zinc cu ajutorul agentului chelator EDTA. Datorită prezenţei acestor compuşi organici chelatori care pot să faciliteze biodegradarea, este influenţată viteza şi absorbţia zincului. Este utilizat pentru fertilizarea culturilor de: porumb, leguminoase cu păstăi, cereale şi alte plante de cultură, de grădină sau livezi.Împiedică apariţia bolilor fiziologice cauzate de deficitul de zinc şi elimină manifestările acestora (pete albe sau galbene între nervuri, frunze decolorate, căderea frunzelor şi altele).

COMPOZIŢIE

 

Componentele îngrășământului

m/m

Microelemente

Zinc (Zn) solubil în apă

8

Chelate EDTA

0,2

Complex citrat

7,8

 

Stabilitatea fracţiei chelatizate este între 3- 7pH.

Adițional îngrăşământul conţine azot sub forma amidă (5%N) şi sulf (4%S).

Utilizare:

Cultura

Momentul aplicarii

Doze

Porumb

2 aplicări în faza de 7-8 frunze, la fiecare 10-14 zile

2l/ha

Leguminoase cu pastaie

2 aplicări înainte de înflorire, la fiecare 7 – 10 zile 

2l/ha

Tutun

2 aplicări de la începutul vegetației, la fiecare 10-14 zile

2l/ha

Hamei

2 – 3 aplicări începând din mijlocul lunii iunie, la fiecare 10 – 14 zile

2l/ha

Copaci si arbusti fructiferi

Aparitia mugurilor

Dupa inflorire

Inceputul dezvoltarii fructelor

 

2l/ha

La culturile de câmp cantitatea de lichid utilizat [l/ha]: 200 – 300 și în livezi [l/ha]:  400 – 1000.Pentru sol – utilizaţi în concentraţie de 0,2 – 0,4 – trebuie să echilibraţi doza în funcție de necesităţile curente ale plantelor şi de conţinutul de zinc din sol.

PREGĂTIREA SOLUȚIEI DE LUCRU: Umpleţi rezervorul dispozitivului de stropit cu 2/3 din volumul total cu apa şi porniți barbotarea; adăugaţi pe rând: uree, Cropvit Zn diluat în apă în raport de 1:4, soluţie de protecţie a plantelor în conformitate cu instrucţiunile de folosire (dacă sunt prevăzute şi recomandate pentru a fi amestecate). Completaţi cu apă dispozitul și începeţi aplicarea.

OBSERVAŢII:Se recomandă a se utiliza dimineaţa sau seara la o temperatură de maxim 25°C,

Temperatura lichidului utilizat min 10°C,

ÎN CAZUL ÎN CARE SOLUŢIA DE ÎNGRĂŞĂMÂNT SE AMESTECĂ CU ALTE SOLUŢII TREBUIE SĂ SE REALIZEZE O TESTARE A AMESTECULUI ŞI TREBUIE OBSERVATĂ REACŢIA PLANTELOR LA AMESTEC