Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /usr/local/www/apache24/data/chemirol-agro.ro/includes/menu.inc).

Batalion 450 EC

Fungicid  de contact cu acțiune  preventivă și curativă  în combaterea bolilor foliare la măr

Conținut în substanță activă:   450 g/l pirimetanil

Formulare:Concentrat pentru pregătirea unei emulsii apoase (SC)

Proprietăți fizico-chimice: Batalion 450 EC se prezintă sub formă de lichid limpede, omogen, de culoare galbenă, cu miros caracteristic.

Mod de acțiune: Batalion 450 SC este un  fungicid de contact al  cărui mecanism de  acțiune constă în  inhibarea capacității ciupercii în  producerea enzimelor care  determină declanșarea procesului de infecție. Acțiunea produsului Batalion 450 SC este de contact, preventivă și translaminară iar distribuția produsului este în interiorul frunzelor.

Mod de utilizare: Pentru combaterea bolilor la măr (menționate în tabelul cu omologări) se recomandă aplicarea fungicidului Batalion 450 SC, preventiv sau curativ, de la fenofaza de boboci florali vizibili, verzi, stadiu în care floarea este închisă și complet acoperită de sepale (BBCH – 55), până la “prima scuturare a fructelor” după înflorire, fructele având  dimesiunea de peste 1 cm (BBCH – 71).

În România produsul este omologat la următoarele doze și culturi:

CULTURA

AGENTUL DE DĂUNARE

DOZA (L/ha)

 

Măr

 

Venturia inaequalis (rapănul)

0.7-1 l/ha

(Buton verde-  Sfârșitul înfloritului, BBCH 56-69)

 

Podosphaera leucotricha (făinarea)

0.7-1 l/ha

(Apari ia mugurilor florali - Fructe de 10 mm, BBCH

55-71)

 

 

 

 

 

 

 

Volumul de apă recomandat: 750 l/ha.

Număr maxim de tratamente pe an: 3

Intervalul între tratamente: În cazul rapănului minim 10 zile, iar în cazul făinării minim 7 zile.

Recomandări: Preventiv, fungicidul Batalion 450 SC se aplică la fiecare 7-10 zile în func ie de condi iile meteorologice iar cu scop de interven ie tratamentul se execută cu până la 72 de ore după infectare. Batalion 450 SC este compatibil cu majoritatea insecticidelor și fungicidelor.Nu se recomandă amestecul cu substanțe puternic alcaline sau produse ce contin aluminiu.